Kysymys:
Mitä näkökohtia meidän tulisi ottaa huomioon valitessamme lapsellemme nimen?
Torben Gundtofte-Bruun
2011-08-17 11:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajattelin tätä kysymystä kirjoittaessani vastausta tähän liittyvään kysymykseen. Mielestäni olisi hyödyllistä koota joitain ideoita:

Kun odotimme ensimmäistä lastamme, huomasimme, kuinka vaikeaa voi olla keksiä todella hyvä nimi. Meillä oli luettelo meille tärkeistä kriteereistä, ja ehkä teimme sen itsellemme vaikeammaksi kuin muut tekisivät. Teimme vihdoin valinnan (ja olemme silti tyytyväisiä siihen), mutta ihmettelen, voiko yhteisö antaa siihen viisautta.

Mitä vanhempien tulisi harkita nimen valinnassa lapselle?

Älä huoli. Hyvin nopeasti lapsesta tulee nimi. Et voi pian kuvitella mitään muuta nimeä uudelle henkilölle talossa.
Seitsemäntoista vastused:
#1
+14
dave
2011-08-18 01:27:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Lempinimet - ihmisillä (etenkin Australiassa) heidän nimensä on aina vähennetty tavujen vähimmäismäärään. Varmista, että olet tyytyväinen lyhennettyyn nimeen ja koko nimeen. Jos sukunimesi on Head, et todennäköisesti halua soittaa poikasi Richardille.

 • Ääntettävyys on iso. Halusin soittaa tyttärelleni Jaleksi (lausutaan turkin kielellä Ja-lair), mutta englanninkielisessä maassa se lausutaan vankilaksi.

 • Muoti . Kun tyttäreni kasvoi, Olivia näytti olevan päivän nimi, nyt se on Audrey. Henkilökohtaisesti välttäisin nimiä kymmenen parhaan joukossa.

 • Alliterointi voi olla harkinta joillekin vanhemmille, he haluavat lasten nimet, jotka alkavat samalla kirjaimella. Tämä ei ole minulle kriteeri, mutta päädyimme sinne joka tapauksessa.

Lisäksi sinun täytyy pitää siitä.

Haastava ääntäminen voi olla hyödyllinen piirre, koska se erottaa helposti muukalaiset, jotka yrittävät lukea nimeä. Tämä helpottaa telemarkkinoijien ja vastaavien tunnistamista.
@Malachi - Tyttäreni on 10-vuotias - oma perheeni ei vieläkään osaa lausua tai kirjoittaa hänen nimeään oikein, eikä hänen nimensä ole niin epätavallinen nimi.
+1 välttääksesi kymmenen parasta - katso kuinka suosittu 'Jack' on ollut viimeisen 10 vuoden aikana ja jokainen tapaamani tyttövauva on nimeltään 'Sophie / a'.
@Malachi: katso vain minkä tahansa lapsen kasvoja, kun joku saa nimensä väärin - he ovat pettyneitä ja järkyttyneitä. Telemarkkinoinnin välttäminen ei ole hyvä syy soittaa lapsellesi jotain lausumatonta.
Miksi välttää suosittuja nimiä? Pelkäätkö, että saatat sekoittaa lapsesi jonkun muun omaan?
Malachi on minun oikea nimeni, ja minulla oli ehkä 2 opettajaa koko koulutusurani aikana lausunut se oikein ensimmäistä kertaa, kun he näkivät sen / kutsuttiin rolliksi. Se on jotain, josta pääset yli.
@Christopher Bibbs - suosittuja nimiä tulee ja menee. Minulle se tarkoittaa, että nimi ei ole luonnostaan ​​suuri, vaan pikemminkin vain ohimenevä vaihe. Haluaisin mieluummin nimen, joka pysyy omana. "Jack", "Emily", "Zoe", "Olivia" eivät ole pahoja, mutta (minulle) ovat vähemmän erityisiä, kun lapsesi 1/4 luokassa.
@Malachi - täytyy olla samaa mieltä JBRWilkinsonin kanssa tästä - tyttäreni suuttuu hyvin, kun ihmiset eivät kirjoita tai lausu hänen nimeään oikein.
@dave 1 in 4 on hieman venytys. Esimerkiksi 'Christopher' on ollut kymmenen parhaan joukossa viimeisen 40 vuoden aikana. Kouluni aikana olin harvoin luokassa toisen Christopherin (tai Chrisin) kanssa.
-1
#2
+10
Lennart Regebro
2011-08-17 20:52:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että sinulla pitäisi olla kriteereitä sellaisenaan, mutta ehkä luettelo ajateltavista asioista.

Ja tässä on minun:

 1. Nimen pitäisi olla helppo lausua, jopa kulttuureissa, joissa toinen kieli on epätavallinen, kuten Yhdysvalloissa. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että englanninkielisillä nimillä on reuna.

 2. Nimen tulisi sisältää vain AZ (tai jos käytät muita kuin latinankielisiä skriptejä, se tulisi helposti transkriboida AZ). Nimet, kuten Björk, Michał jne., Hämmentävät ihmisiä ilman loppua.

 3. Jos nimi päättyy samaan vokaaliin / konsonanttiin kuin sukunimi alkaa, on vaikea tietää, milloin yksi nimi pysähtyy ja toinen alkaa. Onko se "John Node" vai "John Ode"? "Margret Rails" tai "Margret Trails"?

 4. Hyvä henkilö, jolla on sama nimi (kuuluisa tai perheenjäsen), on myös mukava kosketus.

Kaikkia näitä on vaikea toteuttaa yhdessä nimessä, joten voit käyttää enemmän. Minulla on kolme nimeä, samoin tyttäreni. :-)

Luettelossasi tarkoitin kriteereitä :-) Meillä oli hieman erilainen, mutta perustui samaan ajatteluun.
2 on melko naurettava ja anglokeskeinen (varsinkin kun olet puolalainen). Kirjaimet kuten å, ł ja ö ovat normaaleja kirjaimia muissa aakkosissa.
@DaveClarke 1. En ole puolalainen. 2. Maailma on anglokeskeinen, siksi. Tämä ei ole naurettavaa, se on käytännöllistä. Ei-ASCII-merkkien käyttö nimessäsi aiheuttaa ongelmia. Koska olen ruotsalainen ja asunut Norjassa, Islannissa, Ranskassa ja Puolassa, tiedän täysin, että ne ovat "normaaleja kirjaimia" muissa aakkosissa kuin englanniksi.
Anteeksi. Nimesi ei näytä puolalaiselta. Voin sanoa vain köyhät Åsa, Björn, Lars-Åke, Örjan ja Kjell.
Kyllä, aivan minun mielipiteeni. Heillä on loputtomia ongelmia, koska heidän nimensä eivät edes pääse amerikkalaisiin järjestelmiin. Myös Michał (jonka lisäksi sinulla ei ole aavistustakaan ääntämisestä, ellet ole puolalainen) tai Hallgrimur, joka on yksinkertaisesti lausumaton useimmille englanninkielisille. (Muistatko "Eyjafjallajökull"?)
Ongelma ei ole niin paljon, että niitä ei voida syöttää, koska niitä ei syötetä * johdonmukaisesti *: saat "Björn" (joku, joka osaa kirjoittaa sen, ja tietokone, joka ymmärtää sen) , "Bjorn" (joku, joka vain pudottaa "hauskoja kiiksuja"), "Bjoern" (joku, joka tuntee Saksan säännön, mutta ei tiedä, että se ei päde), "Beorn" (joku, joka kuuli sen on tietoinen vanhan englannin vastaavasta) ja monista muista muunnelmista.
Vaimoni jätti huomiotta # 1, kun tyttäremme syntyi. Kahden päivän sairaalassa, jonka aikana kuulimme kymmenestä eri (väärästä) ääntämisestä, vaimoni kertoi kyyneliin: "Luulen, että tein virheen!" Joten vaihdoimme hänen etu- ja keskinimensä ennen syntymätodistuksen täyttämistä.
Hyvä vastaus. # 2 on varsin tärkeä varsinkin jos haluat, että tulevat lapsesi voivat vastaanottaa sähköposteja jossain vaiheessa uraansa. Luota minuun tässä.
#3
+8
JBRWilkinson
2011-10-10 18:56:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka se on saattanut olla karkea indikaattori etnisestä alkuperästä, alkuperämaasta, uskonnosta tai luokasta, Internet-aikakaudella ja 'julkkiskultilla' ei voi todellakaan kertoa paljoa ihmisestä heidän nimestään.

Henkilön nimi on yksi hänelle arvokkaimmista asioista, joten on tärkeää, että se ei voi olla pilkkaa ihmiselle.

Tässä on joitain huomanneet ongelmat tosielämän esimerkkien avulla (joitain nimiä muutettiin viattomien suojelemiseksi):

Kiusaaminen koulussa

Nimen kutsuminen alkaa koulusta, jossa eri taustoista lapset kootaan yhteen. Jos olet nimennyt vauvallesi jotain, jolla on ilmeinen supistuminen tai vääntyminen johonkin töykeään tai kuuluisaan / ajankohtaiseen, lapsesi kiusaa siitä. Joskus tämä voi olla hienoa - olen tavannut jonkun nimeltä James Bond -, mutta toisinaan tämä voi olla loputtoman kiusaamisen lähde, kuten Harrison (Harry) Potterille. Jokainen Simpsonien fani voi todistaa nämä asiat - " Hugh Jass" jne.

Tahattomat yhdistykset

On joitain kulttuureja tai uskontoja, jotka siirtyvät kaikenlaisiin johtopäätöksiin nimen perusteella, koska lapsen nimeäminen uskonnollisen kirjan / tarinan tai kulttuurin mukaan on yleistä. Esimerkiksi joillekin latinalaisamerikkalaisille pojille annetaan nimi 'Jeesus' (lausutaan heinä-soose), mutta jotkut saattavat pitää tätä epätavallisena. Samoin saksalainen nimi Adolf oli todennäköisesti hieno 1920-luvulle saakka. Kaveri, jonka tunnen, on nimeltään "Wi" ("Wee") - mikä mahdollisesti huvitti joitain ihmisiä, kunnes Nintendo toi esiin suositun pelikonsolin ja nyt kukaan ei mainitse sitä. Apple julkaisi juuri ominaisuuden nimeltä Siri, joka tuntuu miellyttävältä - mutta ei japanilaisille.

Vanhempien ja sisarusten nimet

Jos vanhempien nimet ovat Anna ja Andrew Smith, pitäisikö heidän miettiä kahdesti nimittää lapsensa Amy ja Alex? Joten kun kirje / kortti / paketti / lahja osoitetaan 'A. Smith ', kenelle se on tarkoitettu? Tämä saattaa tuntua vähäiseltä kohdalta, mutta harkitse terveyskeskusta, joka kutsuu "herra Smithin" verikokeiden tuloksilla, ja rouva Smith hyppää johtopäätökseen, että hänen poikansa on sairas / likainen, vaikka itse asiassa aviomies oli juuri saamassa rutiinitestin johonkin, joka voidaan helposti havaita verikokeella (esim. insuliinitasot). Hups.

Virheellinen kirjoitus

Olen tavannut 'Leilan' (irlantilainen versio) ja 'Laylan' (hän ​​oli afganistanilainen), joten tapasin ymmärrät, että kirjoitusasuissa on vaihteluja kulttuurin tai uskonnon takia, mutta eräs äiti yritti äskettäin selittää minulle, että "Cristle" oli oikein "Crystal", kuten " samppanja". En ole varma, onko kyseessä tahallinen valinta (tämä kirjoitusasu on jo olemassa) vai ettei hän vain osannut kirjoittaa oikeinkirjoitusta, mikä on todella surullista tyttärelleen, joka joutuu odottamaan 16 vuotta (Iso-Britannia), jotta se korjataan, jos näin on .

'Nimipäivä'

Joissakin kulttuureissa juhlitaan joka päivä vuodessa ihmisille, joilla on tietty nimi tai siitä johdettu nimi. heidän todellisen syntymäpäivänsä. Tällä on etuja - kukaan ei unohda syntymäpäivääsi, koska kalentereissa on yleensä päivän poika ja tyttö.


/vasta-aiheet

Olen huomannut, että monet ihmiset kokevat, että henkilön nimi todennäköisesti määrää heidän lopputuloksensa elämässä. He voivat mainita esimerkkejä, kuten "Dave", "Bob" ja "Mike", jotka ovat puuseppien, rakentajien ja sähköasentajien suosittuja nimiä ja että "St. John", "Tarquin" tai "Lockhart" -nimiset henkilöt voivat olla polopelaajia tai sijoituspankkiireja . Kirja Freakonomics 'käsitteli tätä teoriaa luvussa' Lasten nimeämisen sosioekonomiset mallit '. IIRC: n mukaan he tulivat siihen tulokseen, että ihmiset nimeävät lapsensa todennäköisemmin oman sosioekonomisen tilanteensa perusteella ja että nimellä ei ollut juurikaan vaikutusta lapsen tulevaisuuteen, QED: n entisiin ja nykyisiin Yhdysvaltain presidentteihin.


Seuraava on luettelo todellisten ihmisten nimistä, jotka olen löytänyt (tosielämässä tai uutisissa), taustana yllä oleville kohdille:

 • Ophelia Bowles. Mukava klassinen etunimi, mutta vanhemmat eivät selvästikään ajatelleet, miten se toimisi sukunimen kanssa. (Jos et puhu englantia, tämä kuulostaa siltä, ​​että tunnen pallosi.)
 • Kotikaupungissani herra & Mrs House nimesi tyttärensä Wendyn ja poikansa Maxwellin. Aluksi ajattelin, että tämä oli vitsi - ja sitten tapasin heidät. Uskon rehellisesti, että tämä oli tarkoituksellista. Jos et ole Isosta-Britanniasta, 'Wendy House' on lasten leikkimökin suosittu nimi (usein valmistettu materiaalista) ja 'Maxwell House' on halpa pikakahvin tuotemerkki.
 • I tapasi herra ja rouva Ticklen ja kertoivat minulle olevansa syvästi huolissaan siitä, että heidän poikansa Bob menisi naimisiin tytön kanssa, jota hän oli seurustellut. Hänen nimensä oli Tess.
 • Oikeustapauksessa Uudessa-Seelannissa todettiin, että tyttö voi vaihtaa nimeään "Talula Does The Hula From Hawaii", koska hän vihasi sitä ja ei ollut " t tarpeeksi vanha muuttamaan sitä itse. Katso linkistä monia muita esimerkkejä epätavallisista nimistä, sekä humoristisista että hiusten kasvattajista, mukaan lukien kaksoset nimeltä "Benson & Hedges" (savukemerkki).
 • Iso-Britannian kriketti on nimeltään Neville Neville ja ohjelmoija toimistossamme on nimeltään Long long. Luulen, että tämä helpottaa lomakkeiden täyttämistä.
Kävin peruskoulussa Columbuksessa Ohiossa (USA) tytön nimeltä Scarlet Ann Gray kanssa. Columbuksessa asuu Ohion osavaltion yliopisto, jonka joukkueen värit ovat punertavia ja harmaita. Perheä haastateltiin joka jalkapallokaudella. Hän vihasi sitä.
Nimikirjaimista tulee kysymys kauan ennen lääketieteellisiä tuloksia ja paketteja. Kirjoitan usein ostoslistalle asioita, kuten "A shampoo" tai "B-hammastahna", viitaten perheenjäsenen suosimaan tuotemerkkiin. Jos he jakavat nimikirjaimet, tarvitset toisen tavan tehdä niin (esimerkiksi käyttää M tai D äidille ja isälle, luulisin.)
#4
+7
shinynewbike
2011-08-18 10:40:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olimme Intiasta, kriteerimme olivat:

Kuinka se kuulostaa kansainvälisiltä englanninkielisiltä?

Ovatko nimikirjaimet yksitellen osoittautuneet häpeällisiksi ts. kuten BJ hylkäsi.

Onko sillä merkitystä positiivisilla mielikuvilla?

Nimen kuulemisen jälkeen ihmisten ei pitäisi olla epäselviä, jos kyseessä on poika tai tyttö.

Vältä julkkisnimet, joista on kiistelty - esimerkkinä Bill Clinton, Monica on nimi, jonka vanhemmat välttävät. Lapsia kiusataan.

Sanoisin itse asiassa, että on parempi olla sukupuolen kannalta epäselvä nimi. Jatkoja ei suodateta, koska olet poika tai tyttö.
#5
+6
Torben Gundtofte-Bruun
2011-08-19 14:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on luettelo käytetyistä näkökohdista:

 1. Sen on oltava helposti lausuttava käyttämillämme kielillä.
  (Tämä tarkoittaa erityisesti tanskaa, saksaa ja englantia. )
 2. Ei saa olla erikoismerkkejä, kuten Jürgen tai Søren.
  (Tämä helpottaa sähköpostien / verkkosivustojen ja muiden kansainvälisten järjestelmien käyttöä.)
 3. Sen on oltava mahdollista kirjoittaa oikein kuultuasi sen kerran.
 4. Sen on oltava kirjoitettavissa vain yhdellä tavalla, esimerkiksi Robert eikä Christopher/Kristoffer.
 5. Täytyy mennä hyvin sukunimen kanssa, eikä se saa loppua samalla äänellä, jolla sukunimi alkaa.
 6. Sen on oltava yleisesti tunnettu nimi, jotta ei tarvitse selittää, miten se kirjoitetaan ja lausutaan.
 7. Sen on oltava yleisesti tunnistettavissa kuuluvaksi oikeaan sukupuoleen, toisin kuin esim. Andrea .
  (Vihaan, kun ihmiset väärin sukupuoleni väärin kirjallisessa kirjeenvaihdossa.)
 8. Ei saa olla ilmeisen kristillinen nimi, esim. Kristillinen.
 9. Pitäisi olla suhteellisen lyhyt nimi, koska sukunimemme on jo niin pitkä.
 10. Ei saisi olla liian suosittu, esim. jotta hän ei olisi viides "Leon" lastentarhallaan.
 11. Ei saa olla ikäkohtaisia ​​merkityksiä,
  esim. nimi, joka on söpö lapsena, mutta liian outo myöhemmin elämässä; tai hyvä aikuisille, mutta outo lapselle.
 12. Ei saisi olla ilmeinen syy kiusaukseen.
 13. Skandinaavinen nimi olisi hyvä, jos se ei ole ristiriidassa minkään muun kanssa yllä.

Monien ideoiden ja ajatusten jälkeen valitsimme lopulta Danielin.
edit: kolme vuotta myöhemmin "Martin" tuli mukaan.

Tarkoititko pisteelle numero 8, että "ei ole hyvin Raamatussa" (esim. Ei Simon, Pietari, Matteus, Markus, Luukas, Johannes, ..)
@JBRWilkinson En halunnut sanoa sitä niin suorasukaisesti, mutta koska kysyt: En pidä kristinuskosta enkä halua, että lapseni nimet liitetään siihen. Minulle on sanottu, että "Daniel" esiintyy siellä jonnekin, mutta ei niin ilmeisesti kuin antamasi esimerkit.
Tosin, jos olisit kysynyt, mikä nimi on raamatullinen tai "enemmän raamatullinen" Simonin ja Danielin välillä, olisin sanonut Danielin. Vaikka tulen eri näkökulmasta, olen rabbi ;-).
#6
+6
Melita Kennedy
2012-02-16 23:06:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksoispoikien kohdalla lisäsimme luetteloon kaksi kriteeriä:

 1. ei alliteratiivisia nimiä
 2. ei riimisiä nimiä

Sen lisäksi halusimme

 1. nimet, jotka eivät olleet liian suosittuja
 2. Ei selvää tapaa kiusata
 3. Ei kaksoiskappaleita ystäviemme tai ystäviemme keskuudessa lapset

Päätimme yhdelle etunimelle, joka on 200-luvun listalla Yhdysvalloissa, ja toisen, joka kuulostaa ihmisille tutulta, mutta on hyvin harvinaista. Keskimmäiset nimet ovat sukunimiä, ja niillä on myös se etu, että niitä käytetään vähän Yhdysvalloissa.

Etu- ja keskimmäiset nimeni ovat hyvin epätavallisia, ja vaikka se vikaili minua joskus kasvamassa (en koskaan löytänyt matkamuisto matkustellessani nimeni kanssa!), pidin paljon parempana yksilöllistä nimeä kuin olisin yksi useista tytöistä, joilla on sama nimi luokassa.

Bravo siitä, ettet antanut kaksosillesi alliteratiivisia tai riimisiä nimiä! Kaksoset lopulta jakavat melkein kaiken, on mukavaa saada ainakin nimikirjaimet itsellesi.
#7
+3
TorgoGuy
2011-10-07 20:39:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on melko henkilökohtainen kysymys. "Oikeaa" vastausta ei ole. Vaimoni ja minä emme halunneet erittäin suosittuja, trendikkäitä nimiä. Esimerkiksi kun vartuin, oli waaaay liian monta Jasonia.

Emme myöskään halunneet nimetä nimeä, joka olisi täysin seinän ulkopuolella. Siksi valitsimme "klassiset" nimet, jotka kaikki (täällä Yhdysvalloissa) tunnustavat nimiksi, joilla ei ole negatiivisia merkityksiä, mutta jotka eivät ole olleet erittäin suosittuja viimeisten 50 vuoden aikana. Esimerkiksi molemmat lastemme nimet olivat 25 parhaan joukossa vuonna 1900, mutta eivät olleet olleet 100 parhaan joukossa noin 50 vuoden aikana. Koska nämä nimet ovat edelleen lähellä (300 parhaan joukossa), he tuntevat olonsa "klassiseksi" (kuten aiemmin mainittiin), mutta vältä vanhanaikaisuuden tuntemista.

Älä unohda miettiä, mitä lapsesi ajattelee heidän omasta nimestään, kun he kasvavat.

Jos asut Yhdysvalloissa, sosiaaliturvalaitos julkaisee luettelot suosituimmista nimistä, ja käytettävissä on paljon aikaisempia vuosia. Työkalu on upea. Sen avulla voit jopa kirjoittaa haluamasi nimen ja nähdä sen trendin siitä, kuinka suosittu se on ollut viime vuosina.

http://www.ssa.gov/oact / babynames /

Vaikka minulta ei kysyttäisi, voisin myös mainita, että käytimme heidän nimiensä tavallista, tavallista ole-kirjoitusasua, emmekä omaksuneet trendiä keksimään "ainutlaatuisia" kirjoitusasuja tietylle nimi. Heidän ongelmansa on, että nämä ainutlaatuiset oikeinkirjoitukset eivät ole koskaan todella ainutlaatuisia ja johtavat vain siihen, että lasten on selitettävä nimensä oikeinkirjoitus useammin.

Emme ole toistaiseksi pahoittaneet lähestymistapamme nimeämiseen.

#8
+2
Rory Alsop
2011-10-07 16:20:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitsimme kolme joukkoamme muutaman säännön avulla:

 • Sen on oltava kelttiläinen tai norjalainen nimi - heijastaa maata (olimme tarkastelleet kauniita vanhoja heprealaisia ​​nimiä, mutta ne kaikki näyttivät on uskonnollisia merkityksiä)
 • Ei saa olla yleinen nimi - paljon parempi, jos sinulla on mieleenpainuva
 • Pitäisi olla hieman vaikea kirjoittaa - lisää sen mieleenpainuvaa luonnetta ​​li >
 • Ei saa tehdä säädyttömyyttä lyhennettynä tai parafoimalla
 • Ei saa olla uskonnollinen
 • Ei saa olla sama kuin kukaan entinen vaimollani ja minulla ollut

Halusin todella Ragnaria, mutta ilmeisesti tuli toinen sääntö:

 • Täytyy toimia lapsille, ei vain suurille karvoisille viikingeille

Päätyi kahdella skotlantilaisella ja islantilaisella nimellä

#9
+2
Meg Coates
2012-02-16 22:21:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halusin vain jakaa nimeämisedellytykseni (sanon "minun", koska minulla oli enemmän rajoituksia kuin miehelläni, vaikka täällä on pari kriteeriä, jotka ovat hänen).

 1. Lapsen tulisi pystyä kasvamaan nimen mukana. Emme halunneet nimen esiintyvän liian "vanhana" lapselle eikä liian "nuorena" 40-vuotiaalle.

 2. Ei nimiä kielletystä nimiluettelostani. Olen opettaja ja minulla on ollut monia, monia nimiä, jotka on juuri tapettu minulle vuosien varrella joko siksi, että lapsi oli painajainen tai koska nimeä käytetään yksinkertaisesti liikaa. Nimi Brandon tulee mieleen. Lukionopettajana opetin useita luokkia päivässä ja yhdessä luokassa minulla oli VIISI Brandonia. VIISI! Tyler on toinen. Minulla oli kolme Tyleria yhdessä luokassa. Todellinen kliinikko on, että Tyler oli heidän keskimmäinen nimensä, ei heidän etunimensä, mutta he kaikki päättivät mennä Tylerin ohitse!

 3. Ei kaupunkien nimiä. Ei Pariisia, Sydneyä, Brooklynia, Savannahia jne. Tämä ei ole minun sääntöni, vaan mieheni. Sitä rikottiin kuitenkin tahattomasti, kun nimitimme tyttäremme Charlotteksi. Vasta kun joku sanoi: "Voi, kuten kaupunki!" että tajusimme, että siellä on Charlotte, Pohjois-Carolina. No, nyt on liian myöhäistä!

 4. Klassinen etunimi ja hieman epätavallisempi keskinimi. Jos he haluavat käyttää epätavallisempaa keskinimeään myöhemmin elämässä, he ovat enemmän kuin tervetulleita (vaikka lobbausin kovasti, että tyttäreni toinen nimi olisi hänen etunimensä).

 5. Ei allitaatioita. Sukunimemme alkaa kovalla C. Siksi halusimme välttää C-C: n.

 6. En tee matchy-matchy. Poikamme nimi alkaa A: lla, enkä halunnut tyttäremme alkavan A: lla. Se ei ole malli, josta halusin aloittaa (olen hieman pakonomainen sillä tavalla. Jos olisin valinnut tyttärellemme A nimen, minä olisi tuntenut pakko nimetä loput lapsistani nimellä, joka alkaa A: lla. Se on outo oivallus, tiedän).

 7. Halusimme poikamme ja tyttäremme nimen virrata. En halunnut Andrewa ja Neveahia. Nimillä ei vain ole järkeä yhdessä. Viime kädessä valitsin tyttäreni nimen pudottamalla British Royalty kirjani ja selaamalla sukupuita. Paljon Elizabeths, Catherines, Marys, Annes ja Victorias, joista valita.

Michiganissa on myös Charlotte, mutta ihmiset lausuvat sen sharLOT. Mielenkiintoista.
#10
+2
swilliams
2016-09-28 21:05:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oma luetteloni:

 • ei liian yleinen, älä halua viittä muuta luokkansa samannimistä
 • jos näet sen kirjoitettuna, voit lausua sen oikein
 • jos kuulet sanomasi, voit kirjoittaa sen oikein
 • Ei kiusallisia lempinimiä
 • Ei liian täsmää y-sukunimen kanssa
 • Alkukirjaimet eivät kirjoita mitään kiusallista / sopimatonta
Toista kohtaasi ei ole mainittu aiemmin, mutta se on todella tärkeä. Se hämmentyy, kun opettajat ja muut lapset lausuvat lapsesi nimen eri tavalla kuin sinä!
#11
+1
MichaelF
2011-08-19 17:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvä luettelo jo esitetyistä aiheista, ja teimme joitain näistä, mutta kaksi näen puuttuvan, mikä oli meille huolenaihe, merkitys ja assosiaatiot.

Vaikka vaimoni ei välittänyt nimestä niin paljon koska englanti ei ole hänen äidinkielensä, halusin nimen, joka heijastaisi perheeni jäsentä, joka antoi panoksen - vanhin nimettiin Patrickiksi isoisäni mukaan. Poikallani on myös kiinalainen nimi, jota hän käyttää, joten englanninkielinen nimi oli hänelle lyhyempi.

Toisen poikamme kanssa käytiin läpi monia nimiä, ja vaimoni konsultointitekijät siinä nimessä olivat, että me ei tuntenut ketään, jolla oli nimi - ja kuka tahansa, jonka olisimme voineet tuntea, oli joku, josta pidimme. Hän piti huonona onnena sitä, että nimi liitettiin kenenkään pidämme.

#12
+1
kalingga
2011-10-07 20:57:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla hyvä nimi on nimi, jolla on hyvä merkitys. Toisin sanoen nimi on se, mitä rukoilemme lapsemme puolesta tulevaisuudessa. Joten vanhemmat toivovat lapsilleen. Kotimaassani tavallisesti merkitys liittyisi heidän lastensa tulevaan luonteeseen.Nimellä tulisi olla myös hyvä lempinimi, joten lapsemme ei tule ujo lempinimestään.

#13
+1
TwoThe
2014-06-19 16:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni yksi ja ainoa tärkein asia on harkita:

Lapsesi on elettävä koko elämänsä tällä nimellä.

Kuvaa mielessäsi eteenpäin miten hänet kutsutaan koulussa, yliopistossa, työn aikana. Yritä kuvitella, miten ihmiset reagoivat tähän nimeen, minkä lempinimen he saattavat antaa. Ja jos luulet, että lapsesi pärjää tällä nimellä, niin sinulla on oikea. ;)

En pitänyt etunimestäni. Jossakin vaiheessa minua siunattiin hengellisellä nimellä ja käytin sitä vuosia. Mutta sitten minun piti muuttaa, hakea työpaikkoja, allekirjoittaa vuokrasopimus jne., Joten vaihdoin takaisin etunimiini sen sijaan, että selittäisin sitä jokaiselle tapaamalleni henkilölle. Lähetin vuosia myöhemmin sähköpostin entiselle perheelleni ja hämmentin heitä käyttämällä väärää nimeä. Nyt sanon hengellisen nimen jollekin vain, jos tunnen hänet hyvin, mutta kukaan ei kutsu minua sillä. Takaisin nimelle, josta en koskaan pitänyt ... huokaus
#14
+1
Kai Qing
2015-02-19 06:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teimme luettelon kaikista pojista ja tytöistä, joista pidimme erikseen, ja luimme ne toisillemme vetojen yli. Ei todellakaan ollut vaikeaa laskeutua nimiin, joista pidimme yhdessä, ja lopulta järkeistimme muutamia tapoja valita parhaat vaihtoehdot.

Esitin vaimolleni väitteen, jonka mukaan nimen kirjoittaminen oudosti ei auta mitään , ainakaan minulle. Joten jos hän todella halusi nimetä tyttäremme Jazmynneksi, pidätin itselleni oikeuden antaa hänelle keskinimi, kuten Bone Crusher.

En henkilökohtaisesti pidä nimistä, joilla on heittomerkkejä tai yleisiä outoja. Veljelläni on hyvin normaali nimi, mutta se kirjoitetaan oudosti. Kuten jos kirjoittaisit Miken Mhykeksi. Kukaan ei koskaan saa sitä oikeutta. Sinun on jatkuvasti korjattava ihmisiä, ja jos he lukevat nimesi luettelosta julkisesti, sinun on periaatteessa kuunneltava kaikkea, koska he löytävät tavan lausua tämä niin taaksepäin kuin mahdollista.

Se, että sitä ei ole kirjoitettu oudosti eikä siinä ole apostrofeja, ei tarkoita, että se on tylsä ​​nimi. Jasmiinissa ei ole mitään vikaa. Sen ei tarvitse sekoittaa kaikkia, eikä sen tarvitse olla pilkkaa lapsellesi. Mutta sitten taas, voit antaa heille hämmentävän keskinimen ja antaa heidän valita, mihin he haluavat mennä, kun he ovat riittävän vanhoja.

Yksi suosikkini Saturday Night Live -skiteistäni on, kun Nicholas Cage kiistelee vaimonsa kanssa siitä, mitä heidän pian syntyväksi pojaksi nimetään: http://www.hulu.com/watch/285711

Outo oikeinkirjoitus sanalla olevalla heittomerkillä? Kuten tämä herrasmies https://www.youtube.com/watch?v=1LopIroSjsU
#15
  0
Tiffany
2014-10-30 09:59:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että kun näemme vastasyntyneen vauvamme, meille tulee tarkka nimi, joka sopii lapselle täydellisesti, emmekä voi sitten ajatella muuta nimeä heille.

Luulen, että muita tekijöitä nimeämiseen kuuluu:

 • helppo lausua.
 • suosittu. Samanaikaisesti ei liian yleinen.
 • Kaunis merkitys, joka sopii lapselle.
 • Kaunis ja naisellinen (jos se on tytön nimi) tai maskuliininen (jos se on poika). (Esimerkiksi mielestäni nimi "Kuiskaus" on vähän liian naisellinen pojalle.)

Minulla on kaksi tyttövauvaa. Heidän nimensä ovat Rose Petal ja Sneha Olive.

#16
  0
Pragnya
2016-11-21 19:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaatimuksemme olivat,

 1. Sen ei pitäisi olla liian helppo tai liian vaikea lausua.
 2. Se voi olla joko vintage tai erittäin trendikäs, mutta ihmisten tulisi tuntea se on ainutlaatuinen / harvinainen, kun he kuulevat kyseisen nimen.
 3. Ei pitäisi pystyä luomaan outoja tai kiusallisia lempinimiä.
 4. Pitäisi aloittaa haluamallamme aakkosella.
 5. Ei saa olla liian uskonnollinen.
 6. Suuri ei-ei kuuluisille / suosituille julkkisnimille.
 7. Enintään 6-7 sanaa, jotta vältetään ihmiset, jotka soittavat eri nimillä.
 8. Pitäisi pystyä lyhentämään, käyttämään sitä lempinimenä (jopa tämän pitäisi kuulostaa hyvältä).
 9. Kun lausutaan, sen pitäisi kuulostaa hyvältä sukunimen kanssa.
 10. Ei pitäisi aloittaa samalla kirjaimella kuin sukunimi.
 11. Lopuksi sen ei pitäisi olla minkään maan kiellettyjen vauvojen nimiluettelossa.
#17
  0
Paul Johnson
2016-11-21 23:51:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On kamalaa ajatella näin, mutta riippumatta taustastasi haluat todennäköisesti välttää stereotyyppisesti "mustia" nimiä tulevan syrjinnän välttämiseksi.

http: //www.nber .org / digest / sep03 / w9873.html

Olen eri mieltä. Sano se ääneen - olen musta ja olen ylpeä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...