Kysymys:
Opetan 10-vuotiaalle pojalle sopivia kylpyhuoneen tapoja
randomblink
2014-05-01 00:02:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

10-vuotiaalla poikallani on ADHD. Hänellä on vakavia ongelmia keskittymisen ja muistin suhteen. Olemme kokeilleet useita asioita auttaaksemme häntä keskittymään ja muistamaan, mutta ne kaikki näyttävät olevan mielivaltaisesti kiinni tai epäonnistuneet.

Toistaiseksi hän jättää wc-istuimen jatkuvasti ylös. Äidimme, yhden vuoden nuoremman sisaren ja taaperoiden kanssa talossamme on tullut hieman vakava asia. Mietin, mikä olisi terveellisin, älykkäin ja aistillisin tapa opettaa häntä joko nostamaan wc-istuinta tai ainakin palauttamaan se kiinni?

Jos ymmärrät sen, vaimoni sanoo haluavansa myös tietää. Vaikka meillä on vain tyttöjä. Odota...
Poikasi on ADHD; tarvitsetko todella * tehdäksesi ongelman niin triviaalista asiasta? Kannusta vain häntä; rakkaus kestää kaiken, eikö?
Kyse ei ole siitä, että asiasta tehdään vähäpätöisiä asioita. 8-vuotiaan sisaren, joka voi kaatua sisään ja hukkua, kanssa, joka putoaa melko säännöllisesti ja likaisee vaatteensa prosessissa, tämä on terveyden ja turvallisuuden huolenaihe kotitalouksessani.
Kolmetoista vastused:
#1
+50
XT-8147
2014-05-01 08:24:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olenko ainoa henkilö, joka ajattelee, että on täysin triviaalia, että seuraava henkilö käyttää wc: tä korjaamaan istuimen asennon tarpeisiinsa?

En ymmärrä miksi tästä kannattaa valittaa.

Opeta vain lapsesi varmistamaan, että istuin on siellä, missä he tarvitsevat, jotta he voivat tehdä mitä tarvitsee, ja jättää sen siihen. Koko "miesten on oltava ainoat, jotka siirtävät wc-istuinta, naiset eivät kykene tekemään tätä". Se on hienovarainen ja usein unohdettu sukupuolten tasa-arvon kysymys, jonka meidän yhteiskunnan on lopetettava.

Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi - mielestäni on kaksi ihanteellista asentoa: istuin ja kansi alas tai istuin ja kansi ylös. Kumpikin on helppo vaihtaa toiseen asentoon. Ainoa tärkeä asia on, että jokainen käymälän käyttäjä pitää sen puhtaana.
Kysymyksen esittäminen ei ole valittamista.
#2
+20
SomeShinyObject
2014-05-01 02:22:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ADD-henkilönä voin kertoa, mikä auttaa minua. Post-it-muistiinpanot! Aseta seinälle post-it -viesti tai kirkkaanvärinen arkki, joka muistuttaa kaikkia (älä erota häntä) "Sulje wc-istuin, kun olet lopettanut liiketoimintasi". Kirkkaita värejä! Käytän neonkeltaista post-it-muistutusta siitä, mitä minun on tehtävä jatkuvasti

#3
+20
Wisdu M Bass
2014-05-02 03:47:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyväksy useita edellä mainittuja vastauksia ja vastaa itse asiassa kysymykseen, joka on lähetetty:

terveellisin, älykkäin ja aistillisin tapa opettaa häntä joko olemaan nostamatta vessaa tai ainakin palauttaa se suljettuun tilaan olisi

... hyvä esimerkki.

Monista jo mainituista syistä sukupuolirooleihin, terveyteen, noudata yksinkertaista sääntöä, jonka mukaan wc-istuin JA KANSI pysyvät aina alaspäin ja kiinni. Saapuessasi nosta tarvittava määrä kantta / istuinta ja kun olet valmis, sulje koko kansi / istuin uudelleen. KAIKKI tekee samoin.

ADHD-poikasi opettaminen tapana laittaa asiat takaisin siellä, missä hän löysi ne, on elinikäinen, hyödyllinen taito. Se säästää paljon vaivaa estämällä kadonneita esineitä, koulutyötä jne. - sekä hänen tavaransa että muiden ihmisten, myös sinun.

#4
+13
dannysauer
2014-05-03 01:08:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ole johdonmukainen. Sen sijaan, että tekisit wc: n "erikoistapauksen", keskity opettamaan lapsesi sulkemaan asiat, jotka hän on avannut, kun hän on tehnyt heidän kanssaan. Jos avaat jääkaapin, suljet oven, kun olet valmis. Kun avaat oven mennäksesi ulos, suljet sen, kun olet käynyt läpi sen. Jos avaat suolakurkkupurkin, suljet kannen, kun olet valmis. Jos avaat venttiilin, joka saa vettä hanasta, suljet sen, kun olet käyttänyt vettä. Ja kun avaat wc: n, suljet sen, kun olet valmis - asettamalla koko kansi alas, ei vain istuinta. Jos wc ei ole käytössä, se ei ole auki.

Opeta talosi naisille sama asia. ;) "Avaa, käytä, sulje." on malli, jota voidaan soveltaa melkein kaikkeen, ja johdonmukaisuus on avain säilyttämiseen. :)

Pidän tästä, se käsittelee asiaa luomatta hienovaraista eriarvoisuutta, jota ei pidä unohtaa
Tämä on toistaiseksi paras vastaus, IMO. Talossa ei todellakaan ole mitään, joka _ jätetään auki, kun sitä ei käytetä, paitsi mahdollisesti sisäovet (huoneiden välillä).
#5
+11
JTP - Apologise to Monica
2014-05-01 00:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On istuimia, jotka laskevat itsestään, kuten hidas jousi, se on muutama minuutti myöhemmin. En asettaisi tällaista emotionaalista painostusta 10-vuotiaalle lapselle, jopa ilman ADHD: tä. Mutta poikasi, valitsisin hyvin huolellisesti, mitä tehdä asia.

Meillä on yksi, joka laskee itsestään, hitaasti, mutta sinun on silti vedettävä sitä hieman eteenpäin aloittaaksesi sen sulkemisen. Onko muita lajikkeita, jotka sulkeutuvat ilman apua? Jos on (ja miten voin laittaa tämän hienovaraisesti?) ... menevätkö he riittävän hitaasti, etteivät he pudota kaverin eteen, joka purkaa erityisen täyden virtsarakon?
@Beofett pahimmassa tapauksessa, voit todennäköisesti DIY-tangon huuhteluvipuun, joten kun wc huuhdellaan, se työntää istuinta tarpeeksi aloittaakseen sen. Tämä voi jopa riittää ongelman ratkaisemiseksi ilman jousikuormitettua istuinta. Niin kauan kuin kaikki huuhtelevat, kun he ovat valmis (!) Ongelma ratkaistu.
Mikä on niin vaikeaa kysyä pojalta, asettiko hän istuimen käydessään vessassa? Jos vanhempi kysyy jatkuvasti tarpeeksi, se lopulta uppoaa sisään. En ymmärrä, miten se on emotionaalinen paine.
Kysyn niin usein kuin huomaan sen ja aina, kun 1 vuotta nuorempi sisarus valittaa siitä, koska hän on nyt märkä. Ongelmana on, että hän joko räikeästi valehtelee siitä tai muuten ei muista rehellisesti (ADHD). Haluan jotain, joka tarttuu. Uskon, että hänelle tiedottaminen terveysriskeistä (bakteerien huuhtelu ilmaan) saattaa riittää tämän ongelman selvittämiseen.
#6
+8
Rachel
2014-05-01 15:50:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon, että yksi "istuimen" (itse asiassa koko kannen) asettamisen alkuperäisistä kohdista on, ettei se ruiskuta tavaraa kaikkialle, kun huuhdot.

Kun huuhdot, saastunut vesihöyry pääsee irti ja kestää laskeutua ikuisesti - ja luultavasti kylpyhuoneessa on asioita, joita et halua kaikkien bakteerien olevan.

Tohtori Charles Gerba teki tästä tutkimuksen, josta usein lainataan.

Vuonna 1975 Gerba julkaisi tieteellisen artikkelin, jossa kuvataan WC-huuhtelusta johtuvia bakteeri- ja virus aerosoleja. Kun tämä saastuneen veden aerosoli poistuu ilmaan, se laskeutuu kaiken kylpyhuoneen, myös hammasharjan, päälle. Gerban mukaan tämä ei ole vain yksi pelottelutaktiikka saada miehet asettamaan ylhäältä alas.

Tutkimuksen aikana kokeellisen kylpyhuoneen ympärille sijoitettiin sideharsoa. Gerban mukaan lähikuvat alkionpoistosta näyttivät olevan ”Bagdad yöllä lentohyökkäyksen aikana”. Tutkimus osoitti, että huomattavat määrät mikrobeja kellui kylpyhuoneen ympärillä vähintään kaksi tuntia jokaisen huuhtelun jälkeen. Gerba huomasi, että paljon viruksia putosi sille sideharsoille.

Tässä mielessä kehotan poikasi panemaan kannen joka kerta (ja kaikkia muita teitä varten) ). Ehkä voisit sijoittaa pieneen palkitsemisjärjestelmään, johon myös muut lapsesi voivat osallistua?

Huomaa, että lainattu teksti ei ole tutkimuksesta, vaan sitä koskevasta lehdistötiedotteesta.
Huomaa myös: tutkimukset ovat osoittaneet, että 1) epäpuhtaudet eivät ole erityisen vaarallisia ja 2) epäpuhtaudet leviävät jopa wc-istuimen ollessa alhaalla. Jopa kannen asettaminen ei riitä.
@Doc Cite-lähteet.
@Travis Ensimmäinen lähde, jonka löysin mainitsevan sen (vaikka se ei ole suora tutkimuksen lähde) [Suora Dope] -palvelusta (http://www.straightdope.com/columns/read/1317/does-flushing-the- wc-syy-likainen-vesi-spewed-kylpyhuoneen ympärillä). Valitettavasti tohtori Gerban alkuperäistä paperia (AFAIK) ei ole saatavilla ilmaiseksi, muuten linkittäisin siitä suorat kohdat. Kohokohdat? Keittiösi on huonompi kuin kylpyhuoneesi, samoin kuin pesutupa. [WebMD] (http://www.webmd.com/food-recipes/features/germs-in-kitchen) vahvistaa.
@Doc Mielenkiintoista tietoa. Minun täytyy katsoa ympärilleni. Se kuulostaa kohtuulliselta määrältä oletuksia ja yleistyksiä, mutta se on varmasti mielenkiintoista. Se ei silti tarkoita, että wc: stä tulevat bakteerit eivät ole haitallisia - vain, että keittiössäsi olevat tavarat ovat pahempia. Mutta se on uutta tietoa - kiitos.
Yksi sana - "ulkorakennus".
#7
+7
Bob Jarvis - Reinstate Monica
2014-05-02 17:13:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina huvittunut näissä keskusteluissa, joissa naiset katsovat miesten olevan "syyllisiä", koska jätämme istuimen ylös. Anteeksi? Olen vastuussa siitä, ettet katso, mihin laitat pakarat? En ole koskaan edes kuullut tästä "asiasta", ennen kuin tyttöystäväni antoi aamulla ahdistuneen kirinän ja "syytti" minua lähtemästä istuimelta. Vastaukseni? "Jep. Joten?". Tätä ei koskaan mainittu minulle kasvavan. NEV-ER.

WC.
 • Anna pojan pissata koko wc-istuimelle.
 • Katso ennen kuin istut.
 • Saanen ehdottaa tätä vaihtoehtoa (4) on järkevin. Et halua hänen tekevän (3), et todennäköisesti onnistu opettamaan (2) ja (1) on täysin turhaa.

  Rehellisesti, siellä ovat joitain asioita, joista haluat ottaa vastuun, ja ilmeisesti yksi WC-istuimen oikeasta asennosta ennen istumista. Kaverit istuvat liian joskus, ja tiedätkö mitä? Varmistamme golly-gosh-darned, että istuin on alas! Se ei ole rakettitiede! Et tarvitse edistynyttä tutkintoa tai minkäänlaista erikoiskoulutusta! Katsot wc: tä. Huomaa istuimen asento. Vaihdat istuimen asentoa, jos se ei ole haluamaasi paikkaan!

  Katso ennen kuin istut. Opi, elää sen, rakastan sitä.

  Mittarilukema voi vaihdella.

  Jaa ja nauti.

  Ota keskustelu [chatiin].
  #8
  +5
  brett
  2014-05-04 20:05:56 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Kun poikani oli noin 5-vuotias ja kysyin, miksi laittaa kannen alas, vastasin "jotta käärmeet eivät pääse ulos". "Oikeasti isä?" "Ei poikaa, mutta on hauskaa ajatella niin." Kansi on ollut kiinni siitä lähtien.

  #9
  +3
  TedEwen
  2014-05-01 14:52:40 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Vaikka en puhuisi suoraan tästä erityisestä asiasta, olen huomannut, että tämä Reddit tekee hienoa työtä selittäessään ADHD: tä ei-kärsiville. Aikuisena ADD: n selviytyjänä ja minulla on itse ADHD-lapsi, voin sanoa, että se resonoi voimakkaasti kanssamme ja heijastaa kokemuksiamme melko hyvin.

  Kärsivällisyys ja hyväksyntä menevät pitkälle ja on valmis tutkimaan ja omien tapojen muuttaminen on välttämätöntä. Se on suhde. Nauti monista loistavista ominaisuuksista, joita ADD tuo persoonallisuuteen, ja ota mahdollisuuksien mukaan huomioon myös tulevat heikkoudet. : D

  http://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/16joxj/people_with_adhd_what_adhd_is_like_how_does/c7wnp37

  #10
  +2
  Travis
  2014-05-02 19:36:18 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Yritä noudattaa terveyttä koskevaa lähestymistapaa "huomioi perheesi" -kulman lisäksi.

  Jotta voisit haistaa jotain, sen pienet hiukkaset täytyy kellua ilmassa ja ajautua nenääsi, jotta voit havaita sen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tunnet kakun tai pissan hajun, kakka tai pissa ajautuu ilmassa.

  Nyt 10-vuotias poika ei todennäköisesti aio vastata "se on parempi terveydellesi" -perusteisiin, mutta hän vain saattaa vastata kysymykseen "Etkö halua kuivata kasvosi pissassasi tai harjata hampaasi kakalla, vai mitä?"

  Selitä hänelle, kuinka haju toimii, ja pidä sitten puhetta "haluatko hieroa kakkaa hampaille". Kyse on puhumisesta heidän tasollaan.

  Tähän vastaukseen liittyy niin monia mielikuvia. Ei myöskään hyvä.
  Juuri sen toivon voivani taitaa lapsessa. :) Vaikka hän ei välitä sisarensa putoamisesta wc: hen (ja luulee luultavasti hauskaa), hampaiden harjaaminen ulosteella on kovaa.
  Tällä voi olla * seurauksia *, samanlainen kuin saada lapsi lopettamaan keittiön kaapien avaaminen kertomalla, että sisällä on hirviöitä. Lyhytaikainen tehokas, pitkäaikainen; hoito
  Luulen. Ero on se, että minun perustuu itse asiassa, kun taas hirviöiden tarina on suorastaan ​​valhe. Se on kenties asioiden asettaminen "karkeammalle" valolle kuin haluaisi, mutta en näe, että tämä aiheuttaisi terapiaongelmaa. Tällaiset asiat koskevat harvoin hirviöitä ja enemmän luottamuksen pettämistä.
  @Travis on totuuteen kääritty valhe. Nämä asiat eivät vahingoita sinua (ja voivat todella auttaa sinua, mutta tutkimus näyttää kääntävän tältä osin). Kaikessa on kaikki, ja olemme kehittyneet elämään tuossa maailmassa. Hoitoni terapian kanssa on, että jos istut järjettömän tarpeen absoluuttiselle puhtaudelle ja näet näkymättömän saastumisen kaikkialla, asetat jonkun paranoa-elämään
  #11
  +2
  Holven12
  2014-05-03 10:59:29 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Kaksivaiheinen ratkaisu: 1) Kaikki asettavat istuimen ja kannen alas 2) Kaikki sulkevat kylpyhuoneen oven

  TAI Hanki wc-istuimelle kannen lukko

  ORPane vauvan portti kylpyhuoneen oviaukko

  #12
  +2
  Steve Jackson
  2014-05-04 18:47:41 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  En ole varma, onko tämä ikä sopiva, mutta suuressa osassa kylpyhuoneen tottumusten opettamiseen saamistani neuvoista on käytetty näkyvästi näkyviä kuva-aikatauluja. Voit helposti mukauttaa tämän keskittymään käyttäytymiseen, jonka haluat vahvistaa (istuimen asettaminen alas). Nämä näyttävät auttavan monia lapsia, joilla on vaikeuksia keskittyä ja muistaa monivaiheisia prosesseja.

  enter image description here

  #13
  +1
  sam hocevar
  2014-05-01 22:49:07 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Toivon, että vanhempani olivat opettaneet minua pissata istumaan aina kun mahdollista. Vasta 20-luvun alussa tajusin, että se oli paras tapa pitää wc puhtaana ja kunnioittavasti kaikkia, joiden kanssa asuin.

  Tässä on lyhyt pala Mamas on Call -palvelussa aiheesta ja hauska koominen myös Kaurahiutaleessa.

  Ehkä vielä on aikaa pojallesi opettaa nämä tosiasiat?

  Tämä ... tavallaan ei vastaa kysymykseen.
  Se tekee, mutta ei suoraan. Jos * kaikki * istuvat, * kukaan * ei nosta istuinta, jotta se ei koskaan jää ylös. Se poistaa ongelman kokonaan. Ja itse asiassa se on hieno tapa pitää kylpyhuone puhtaampana.
  @Waterseas: n kysymys on "mikä olisi terveellisin, älykkäin, aistillisin keino opettaa häntä [...] olemaan nostamatta wc-istuinta". Luulen, että vastasin siihen melko hyvin, joten ei kiitos downvoteista.
  Alamäki on siitä, että se ei tarjoa keinoa opettaa. (Ehkä linkit tekevät, mutta StackExchange-vastausten tulisi olla arvokkaita riippumatta linkkien takana olevasta sisällöstä.) Vastauksesi on pohjimmiltaan kommentti.
  @SamHocevar En pysty alentamaan äänestystä, joten ei kiitos säälittävästä vastauksestasi, kuitenkin, jos voisin. Kysymyksessäsi ei mainita kertaakaan, kuinka opettaa poika asettamaan wc-istuin valmiiksi, vain että olet samaa mieltä käsitteen kanssa. Se ei oikeastaan ​​käsittele kysymystä suoraan ollenkaan.
  En ole koskaan ymmärtänyt, miksi ihmiset käyttävät istuma-wc: tä seisomaan. Missä muissa olosuhteissa ihmiset valitsevat seisomisen istumisen sijaan; bussissa? junassa? television katsominen? syödä päivällistä?
  @RichardTingle, Odota pari tusinaa vuotta, olen varma, että löydät syyn et halua siirtyä istumisen ja seisomisen välillä, kun voit välttää sen. ;) (Jotkut ihmiset tietysti välttävät tällaisia ​​siirtymiä yksinkertaisesti olematta nousematta ensiksi ...)
  @RichardTingle Itse asiassa wc: hen istuminen (useimmat niistä joka tapauksessa) on sinulle melko huono. Tutkimus on sitonut laajan wc-istunnon lisääntyneeseen tyrä-kehitykseen, koska tapa, jolla sinun täytyy tasapainottaa painosi wc: ssä, ei ole oikea, ja on melko vaikeaa osissa teistä, joita ei ole tottunut käyttämään tällä tavalla. Olisi totta, että olisi mukavaa, jos asunnoissa olisi yleisesti pissuaaleja / wc-yhdistelmiä (pääasiassa veden säästämiseksi), mutta monilla ihmisillä ei ole kylpyhuoneessa riittävästi tilaa sellaiselle (kuten taloni).
  -100 miehekkyyspistettä sinulle.
  Todelliset miehet eivät välitä kusta kilpailuista.


  Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
  Loading...