Kysymys:
9v vanha lapsi haluaa oppia ohjelmoinnin, mikä on paras kieli hänen aloittamiseensa?
Florin Andrei
2011-04-27 09:51:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käyttöjärjestelmällä ei ole väliä - voin tehdä Windowsia, Linuxia jne.

Haluaisin mieluummin ilmaisen (kuten oluen) ohjelmiston.

Itse kieli on tärkeä, mutta sillä on merkitystä myös siitä, onko käytettävissä hyviä yksinkertaisia ​​opetusohjelmia jne.

Voin auttaa häntä melko vähän, en ole kokopäiväinen ohjelmoija, mutta kirjoitin koodin ehkä usean vuoden aikana puoliksi tusina kieltä. Voin edelleen koodata melko kunnollisesti PHP: ssä.

Äänesti sulkemisesta: tämä on siirrettävä ohjelmoijille. SE - Haluaisin vastata siihen!
Inhoan äänestää sellaisen kysymyksen sulkemiseksi, johon haluaisin vastata, mutta @hedgemage on oikeassa, että tämä kuuluu ohjelmoijille. http://programmers.stackexchange.com/search?q=teaching+children+to+program johtaa osoitteeseen http://programmers.stackexchange.com/questions/71585/teaching-programming-to-kid-teen tai http: / /stackoverflow.com/questions/1117293/kids-first-program-for-this-day-and-age (yllättynyt, ettei sitä ole vielä siirretty)
On liian myöhäistä vastata, mutta olen samaa mieltä Logo kanssa ja menen sitten Pythonille. Vaikka Pythonissa on myös Turtle-moduuli, voit mennä suoraan Pythoniin, jos haluat.
Logo Pythonille on valtava harppaus. Logo on hyvä alku, mutta käytän jotain prosessointia (http://processing.org/), koska se on samanlainen käsite, mutta paljon kehittyneempi ja tuo monimutkaisempia rakenteita. Sieltä valitsisin jotain FreePascalin (Lazarus) tai VB.NET: n kaltaisia, sillä kaikki kielen peruselementit ovat siellä sekä helppoja luoda käyttöliittymiä. Nämä ovat hyviä vankkoja vaiheita C # .NET, Perl, Python ja niin edelleen yleisempään ohjelmointimaailmaan.
Hyppäsin suoraan Pythoniin; Olin noin 8-vuotias ja kun kerroin äidilleni, hän sai Python-kirjan. Olin matemaattisesti taipuvainen, joten Pythonilla oli minulle järkeä (itse asiassa hämmästyin hullujen eksponentiaalien ja laskelmien laskemisesta)
Kaksi vastused:
#1
+8
Nate Cook
2011-04-27 13:37:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aion vastata nopeasti, ennen kuin tämä suljetaan: Logo! Se on visuaalinen ja helppo oppia, ja se voi auttaa häntä harjoittamaan menettelytapaa ajattelemalla, jakamalla toistuvat tehtävät uudelleenkäytettäviksi menetelmiksi ja jopa rekursioksi. Hänellä on paljon aikaa myöhemmin käyttää tavoite C: tä, C #: ta ja PHP: tä ja kaikkia muita tylsiä kieliä, joita aikuiset käyttämme. Anna hänen tehdä ensin kick-ass-spiraaleja, joissa on Logo.

#2
+1
JL01
2011-04-27 16:17:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perus. Olen oppinut sen 9-vuotiaana, ja sinne on tarpeeksi helppo päästä. Grafiikkakirjastojen avulla voit luoda kuvioita näytölle ja ohjelmoida jotain visuaalista. Sinulla on myös silmukoita ja ehtoja. Se on menettelykieli, joten pääset ohjelmointiin tarvitsematta oppia OOP-käsitteitä.

  10 tee tämä20, jos tämä goto 4030 goto 1040 lisää koodia  

Tämä on paljon helpompaa kuin tarvitsee selittää 9-vuotiaalle, mitä luokka on tai tietotyyppi.

Jotkut ihmiset saattavat myös suositella pelejä, kuten Minecraft, jolla on ohjelmointielementti. Sanoisin, ettei 9-vuotiaalla ole mitään hyvää syytä olla hyppäämättä oikealle todelliselle ohjelmointimallille.

neljä riviä koodia. kaksi goto-lausumaa. :-(


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...